Хиляди стават косвени жертви заради мръсния въздух, който е факт в градовете. Моите пациенти

...
Хиляди стават косвени жертви заради мръсния въздух, който е факт в градовете.
Моите пациенти
Коментари Харесай

Мръсният въздух ни убива - какво можем да направим?


Хиляди стават косвени жертви заради мръсния въздух, който е реалност в градовете.

" Моите пациенти са най-потърпевши от нездравословните резултати на нечистия въздух. Той преди всичко поврежда дихателната система по този метод. Праховите частици и другите нездравословни детайли попадат в организма. На първо място провокира инфектиране на дробовете, което може да има последствени остри резултати, свързани с утежняване на хронични и белодробни заболявания. Тези нездравословни детайли повреждат и сърдечно-съдовата система ", обясни пулмологът доктор Петър Чипев за " България заран ".

Според него статистиката за смъртността в България, породена от директния резултат на нечистия въздух, не може да бъде безапелационна.

" В световен мащаб най-честите заболявания, които водят до гибел, са заболявания, които се провокират от дишане на нечист въздух по един или различен метод. Ние най-често одобряваме тютюнопушенето, само че живеенето в среда, в която равнищата на замърсяване са толкоз високи, че са сравними с него, може да докара до такива болести. Най-чести аргументи за гибел са мозъчен инсулт, инфаркт на миокарда, а от белодробните заболявания от няколко години към този момент е хронична обструктивна белодробна болест, която директно се развива в резултат на дишане на токсични детайли ", добави доктор Чипев в ефира на Bulgaria ON AIR.

За хората с белодробни болести зимата, когато равнищата на замърсяване са по-високи, е един от проблематичните интервали.

" Мръсният въздух може да докара до кашлица. От години СЗО има препоръки за потребление на пречистватели на въздуха в затворени пространства. Това са устройства, които в случай че човек има опция да се снабди - има смисъл. Желателно е помещенията да се проветряват. Не са безпределно доста нещата, които може да създадем, за жалост ", акцентира пулмологът.

По думите му факторите за нечист въздух са колите и отоплението на твърдо гориво.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР